Ny skolehverdag – bare bok gjør ingen klok

Da jeg for en tid tilbake googlet ordet «nyskole,»  dukket bloggen til læreren Jonny Eriksen opp på skjermen: «Ny skolehverdag – bare bok gjør ingen klok«.

Jonny_profilbildeKun to dager senere fikk Forum Ny skole en epost fra Eriksen, der han forklarer at han akkurat har snublet over nettsiden vår, og at han forsøker å være lærer som, slik vi skriver et sted, «bruker metodefriheten i Kunnskapsløftet til å forsøke nye pedagogiske metoder i det offentlige skolesystemet.»  Tilfeldig?

Det er elementer av «Nyskole» i det Eriksen skriver i sitt manifest. Se bare her:

«Livet er lek, og livet er læring. Uansett hva vi gjør, er det læring i det. Den gode pedagogen kan veilede og skape utvikling i enhver situasjon.

Elevene må få opplevelser for å kunne skrive gode tekster. De må møte matematiske utfordringer i livet sitt for å ha motivasjon for å lære regning. Engelsk er et fag de må oppleve behov for å kunne, som kommunikasjon med mennesker i hele verden – for eksempel via internett.

Elevene må lære om naturen ute i naturen og om samfunnet ute i samfunnet. Vi skal reise på mange bussturer, gå mange stier ogbære mange spennende ryggsekker.«

Eriksen publiserer jevnlig ideer og erfaringer på sin blogg.   Les og bli inspirert!