Tilbake på barrikadene!

Mange års drømmer og arbeid i Forum Ny Skole ble til virkelighet da vi fikk startet Nyskolen i Oslo. Flere av de aktive gikk da inn i arbeidet med å bygge opp og drifte skolen, og Forum fikk mindre ressurser til å drive utadrettet arbeid. Gjennom den 8 år lange dugnaden for å få Nyskolen dit den er i dag har vi deltatt aktivt i skolestyrets arbeid, en stadig kamp for skolens eksistens både økonomisk og politisk. Nå er Nyskolen veletablert, og et levende bevis på at våre ideer om hva skole bør være faktisk fungerer i virkeligheten (for tankene bak skolen se artikkelen «Hemmeligheten bak Nyskolen i Oslo«). 

Eugène_Delacroix_-_La_liberté_guidant_le_peupleDermed er det på tide at Forum Ny Skole igjen fokuserer på de større perspektiver. For selvom Nyskolen blomstrer må vi ikke glemme at de aller fleste barn i Norge fremdeles må gå i den tradisjonelle, tungvindte og kjedelige skolen. Vi ønsker at det skal etableres flere Nyskoler i landet, og vil påvirke opinionen og politikerne slik at også resten av skolevesenet kan oppgraderes i forhold til moderne psykologi og pedagogikk.

Vi er tilbake på barrikadene igjen. I år er det Stortingsvalg, og det gir en utmerket sjanse til å nå fram i media med våre skolepolitiske innspill. Som du ser har vi laget helt nye nettsider, men har tatt med oss alle artikler og innlegg fra de gamle. Der er det utrolig mye bra, innsiktsfulle betraktninger og presise kommentarer. En del av det har mest historisk interesse om Nyskolens tilblivelse og utvikling, men det meste er (dessverre) fremdeles like aktuelt. Ta deg en titt omkring!

Akkurat som Nyskolen, så blir nettsider heller aldri ferdige. Vi arbeider på en seksjon med info og hjelp til andre som vil starte Nyskoler, og vi planlegger et diskusjonsforum der alle medlemmer kan snakke sammen, et “kontinuerlig landsmøte”…

Vi håper på at du vil støtte og delta i vårt arbeid for en ny og bedre skolehverdag for våre barn. Meld deg inn og ta kontakt!

 

  1 comment for “Tilbake på barrikadene!

  1. Flere Nyskoler! Jaaa! Håper dere kommer til Groruddalen. Her er det masse barn, flott natur og kanskje ikke altfor dyre lokaler. Det kunne vært veldig inspirerende med en slik skole her. Synd at folk flytter pga. skoler når de ellers trives, og driver opp boligprisene på visse steder. Private skoler er ikke elitistiske når de holder et prisnivå som Nyskolen. De bidrar til utjevning i boligmarkedet og varierte nabolag.

Comments are closed.