Ny skole – For lærelyst og livsglede

BokNySkoleNyskolen i Oslo er blitt virkelighet. Den ligger i en deilig park like ved Carl Berners Plass og huser for øyeblikket 40 barn og 6 lærere i en gammel og vakker eiendom som heter SORGENFRI. Dette er skolen som tar livet av myten om dyre privatskoler for de rike. Den er billigere enn andre privatskoler og har en filosofi som ikke er spesielt for de rike. Den handler om fellesskap og gjensidig ansvar.
Menneskene bak denne skolen er ikke av dem som bare jamrer over alt som er galt med skolen, men som gjør noe med det.
Mosse Jørgensen har skrevet boken om hvordan man gjør noe med skolen. Der forteller hun hvordan det har ført til en skole UTEN TVANG, UTEN KJEDSOMHET, UTEN NEDERLAG OG UTEN LEKSER !

NY SKOLE FOR LÆRELYST OG LIVSGLEDE

Mosse kjenner arbeidslivet fra unge år som kontordame, fra mangslungen lærervirksomhet i gymnas og ungdomsskole på Nordstrand ved Oslo, i Botsfengslet, i det opprørske Forsøksgymnaset, i psykiatrisk avdeling på Ullevål og i psykiatrisk ungdomsteam på Gaustad. Disse erfaringene sammen med besøk i skoler i mange land samler seg i den nye skolen på Sorgenfri.

Selv om denne skolen følger den offentlige læreplanen, satser vi på barnas energi og lærelyst. Vi legger til rette for den sosiale utviklingen ved at de i grupper bidrar for fellesskapet blant annet ved å holde skolen ren og lage varm mat til alle.

Boka viser hvordan skolen i utgangspunktet er organisert og om kampen for å få den ut i livet. Da ivrige mennesker gikk opp løypa slik at andre kan følge etter.

Det kan faktisk være enklere enn du tror å GJØRE noe selv.
Kjøp boka og finn ut hvordan.

Boka lanseres i august, men du kan få kjøpt den nå. Den koster 248.- og bestilles på

Nettbutikk  www.kolofon.com
Post: Kolofon Forlag, Nedre Slottsgate 5, 0157 Oslo
Tlf. 22 54 54 90, Fax: 23 10 34 40
E.post: post@kolofon.com

Forum Ny skole: 22 14 53 21