Det vidunderlige er skjedd

Kjære nettsidelesere

Siden sist vi sendte stoff er DET VIDUNDERLIGE SKJEDD. Skolen vår er i gang!
Og det ser for øyeblikket ut som om den er i god gang. Referat og annet stoff har andre satt på nettet. Det er fin lesning.villasorgenfri
Jeg var der selv i går, vel en uke siden det hele startet.

Det var som en drøm å komme dit, litt uvirkelig nesten. Det viktigste av alt: Atmosfæren var der – den riktige stemningen.
Utrolig! Jeg kjente igjen tonen fra mitt første besøk på Bagværd Ny Lilleskole for nesten 40 år siden. Det som har vært drømmeskolen siden. Vennlige, tillitsfulle barn som lekte og arbeidet og spiste.
Etterhvert kom foreldre som hentet de små fra SFO. En av dem fortalte: Gutten hennes hadde gått 1.klasse på en vanlig skole. Han hadde likt seg dårlig og var ikke glad når han gikk til skolen. Sist fredag spurte han moren hvilken dag det var. Det var fredag. Da gutten hørte det sa han «Jeg hater fredager, for da er det så lenge til jeg skal på skolen».
Liflig å høre. Men jeg er ikke så bevisstløs at jeg ikke skjønner slikt kan forandre seg selv i en drømmeskole. Og at jeg ikke vet at skoler som denne kan virke veldig annerledes fra dag til dag, mye mer enn andre skoler.
Men la oss ta med de gledene vi får. Iallfall, det tegner bra for ungene våre.

Men alt er blitt annerledes nå som skolen ER.

Organisasjonen Forum Ny Skole får en helt ny funksjon. Det står i statuttene våre at vi skal bidra til og støtte opprettelsen av skoler som følger vår pedagogikk. Hittil har det meste av både åndelige ressurser og penger gått med til å støtte at Nyskolen i Oslo ble virkelig.

Nå må vi videre, og oppgaven blir å hjelpe til med å danne nye grupper som kan danne nye Nyskoler. Vi tror og håper at dette vil bli mye lettere nå når det finnes en virkelighet å arbeide ut fra. Det betyr også mye at de aktive av foreldre og andre har gått opp en løype når det gjelder å ta seg fram i terrenget rundt myndighetene. Bergen er allerede på vei i sporet.

Ut fra dette blir det naturlig at vår nettavis blir delt i to. Skolen må ha sin egen nettavis som drives sammen med elevene og som blir en viktig kilde for den som vil følge utviklingen av Nyskolen på nært hold. Vi vil fortsette med kommentarer til utviklingen både av vår egen skole og den store skolen der ute. Vi vil gi råd om hvordan man kan sette i gang med å skape nyskoler andre steder i landet. Og så ønsker vi å få til et debattforum. Vi ønsker gamle og nye lesere velkommen.

«Vi» er Sheila Berntsen som steller med alt det for meg mystiske som får dette ut på nettet og Mosse Jørgensen, skolebestemor.