Den tiden av året…

calendarJa, da er det den tiden av året igjen – og vi i Forum Ny Skole har sendt ut et lite brev til medlemmene våre, der vi pent ber om at kontingenten på 250,- (150,- for studenter) blir betalt. Vi har tidligere hatt problemer med å finne dem som flytter, så noen kommer nok i retur. Men om du savner medlemsbrev fra oss, ta gjerne kontakt så skal vi sende det til deg.

I år forsøkte jeg å automatisere det hele litt med å skrive ut adresselapper istedet for å skrive navn og adresse på hver enkelt konvolutt. Jeg har en mistanke om at noen av dem i meldemsregisteret egentlig er samboere eller ektefeller – så om dere får en giro hver så si gjerne ifra om det. Dere kan selvsagt betale begge om dere vil det 🙂

For dere som savner medlemsbrevet, her er det jeg skrev:

Oslo, Mai 2008

Kjære FORUM-medlem

Her kommer den årlige giro fra Forum Ny Skole.Vi håper du vil støtte vårt arbeid for en bedre skole, og at du derfor vil benytte deg av den vedlagte innbetalingsblanketten.
Vår egen skole i Oslo er 4 år allerede, og har vokst til 78 barn og 19 voksne. Til og med skolelokalene har vokst – med en ekstra etasje. Underveis lærer vi at når skolen vokser, vokser også utfordringene. Men disse møtes nå av et erfarent skolefellesskap som har funnet sin form, samtidig som det hele tiden er åpent for bevegelse og endringer – og slik skal det jo være.

Nyskoletanken lever også andre steder i landet. Ettersom tiden gikk etter Djupedals friskolestopp, har dessverre de fleste ildsjelene i «Bergensgruppa» blitt oppslukt av andre engasjement. Kanskje kommer det nye krefter til etterhvert? På Sørlandet vokser det nå frem en ny gruppe som jobber for vår sak. De har iveren, motivasjonen og evnene i orden. Nå er Jenaplanskole et kjent begrep i departementet – så la oss håpe at Politikken ikke legger ut snubletråder også for disse ildsjelene!

Vi i Forum Ny Skole har fått nye nettsider. Det er slikt undertegnede sitter og pusler seg med om kveldene. Her er det nå blant annet muligheter for å søke i en mengde artikler helt fra 1999 og frem til i dag. Du kan også abonnere på oppdateringer fra oss. Vi ønsker å bruke nettsidene til å kommunisere med dere medlemmer, så besøk gjerne sidene og registrer deg som bruker. (nyskole.org) Vi er ALLTID glade for tilbakemeldinger. Følg med på sidene for informasjon fra oss.

Av helsemessige årsaker har dessverre Mosse det siste året vært forhindret fra å være like aktiv og synlig som tidligere. Vi er nå flere som hjelper til med alt det praktiske.

Skoledebatten det siste året har vært preget av fokus på verdier og metoder som er ganske langt utenfor det vi i Forum Ny Skole ønsker å dyrke frem i den norske skolen. Derfor trengs det slike som oss. Derfor trengs det slike som deg. Vi gleder oss til å få kontingenten din til støtte for nye nyskoler. Dersom du har meldt deg inn i løpet av 2008 og allerede har betalt, kan du se på denne henvendelsen som en stor takk for ditt bidrag, du skal selvsagt slippe å betale en gang til!

God sommer!