Ny skolehverdag – bare bok gjør ingen klok

15/06-2009
Av

Da jeg for en tid tilbake googlet ordet «nyskole,»  dukket bloggen til læreren Jonny Eriksen opp på skjermen: «Ny skolehverdag – bare bok gjør ingen klok«.

Jonny_profilbildeKun to dager senere fikk Forum Ny skole en epost fra Eriksen, der han forklarer at han akkurat har snublet over nettsiden vår, og at han forsøker å være lærer som, slik vi skriver et sted, «bruker metodefriheten i Kunnskapsløftet til å forsøke nye pedagogiske metoder i det offentlige skolesystemet.»  Tilfeldig?

Det er elementer av «Nyskole» i det Eriksen skriver i sitt manifest. Se bare her:

«Livet er lek, og livet er læring. Uansett hva vi gjør, er det læring i det. Den gode pedagogen kan veilede og skape utvikling i enhver situasjon.

Elevene må få opplevelser for å kunne skrive gode tekster. De må møte matematiske utfordringer i livet sitt for å ha motivasjon for å lære regning. Engelsk er et fag de må oppleve behov for å kunne, som kommunikasjon med mennesker i hele verden – for eksempel via internett.

Elevene må lære om naturen ute i naturen og om samfunnet ute i samfunnet. Vi skal reise på mange bussturer, gå mange stier ogbære mange spennende ryggsekker.«

Eriksen publiserer jevnlig ideer og erfaringer på sin blogg.   Les og bli inspirert!

 

 
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Filtrér innleggene:

 

I skolen skal man træde varsomt, thi der bliver mennesker til.

Grundtvig